Zapisi s terena

Orel pred Triglavom

27.03.2018


3 °C  |   5 m/s  |   jasno

Hladno jasno jutro. Odpravim se zgodaj zjutraj, saj nisem prepričan do kje bo šlo z avtom. Na nekaterih predelih poti se snežni zameti obdržijo globoko v pomladni čas.

Dobrih 500m pred ciljem mi makadamsko pot prečka trop jelenjadi. Vstavijo se 50m od avta in strmijo vame. Točno se vidi, katera košuta v tem tropu je glavna. Gledamo se dobrih 20 sekund, nato pa odhitijo naprej proti zavetju gozda.

Z avtom nadaljujem pot do prvega večjega zameta. Tam se ustavim, natovorim in odpravim v hrib. Z daljnogledom v daljavi še vedno vidim prejšnji trop jelenjadi.

Ko potiho prisopiham pod vrh hriba, nekaj zašumi. Zvok podoben lomljenju suhega lesa. Takoj sem pogledal v zrak. Nad mano sta s suhega borovca štartala samec in samica planinskega orla. Par metrov nad glavo. Če malo pretiravam, sem skoraj občutil veter, ki sta ga proizvajala z zamahovanjem kril. Čudi me, da me nista prej opazila. Res pa je, da sem imel za kritje rob pobočja. Vse se je zgodilo tako hitro, da je nekaj prvih fotografij neuporabnih.

Jadrala sta vedno dlje od mene. Krasni prizori … Orel v ospredju, v ozadju pa gore s Triglavom na čelu. Škoda, da nista malo bližje, ampak ok. Nekaj dokumentarnih fotk je pa vseeno nastalo. Oba sta kmalu izginila v daljavi, sonce pa se je že krepko dvignilo, tako da razmere za dobre fotografije niso bile več idealne.

Počasi se odpravim proti domu, tokrat z izkušnjo najbljižnjega srečanja z orlom doslej.

0 komentarjev

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This