Zapisi s terena

Premočen medved

27.05.2018


18 °C  |   0 m/s  |  dež, nevihte

Bil je krasen dan. Do kake 15.ure je bilo ravno prav toplo in sončno. Ampak kmalu so se na nebu začeli združevati kopasti oblaki in hitro je prišlo do nevihte. Popoldanski dež je bil neizbežen. Ker vem, da se običajno po nevihti umiri in zjasni, se vseeno odločim, da grem v gozd. »Grem, pa tudi če se samo vozim v avtu,« si rečem.

Odpeljem se proti Snežniku. Na pol poti me ujame pravo neurje. Bliska, grmi, bilo je temno kot v rogu. Upam, da mi nevihta pred avtom ne podre kakšnega drevesa. Po dobre pol ure se dež umiri in počasi se začne jasniti. Kar naenkrat je kot v raju. Vse čisto in spokojno. Prav čutim, da bi danes lahko videl kakšnega kosmatinca.

Najprej srečam premočenega srnjačka, namenil mi je dobri dve minuti.

Ko se vračam nazaj proti glavni cesti, pa dobrih 200m pred mano prečka pot črna kepa. Bil je medved. Kobacal se je v strmo pobočje, za sabo pa puščal šop vodnih kapljic, ki so letele za njim. Čisto je bil premočen.Vstavil sem avto in stopil ven. Dobrih 50m od mene se je ustavil tudi on in me gledal. Naredil sem še par korakov levo in desno, da sem dobil kolikor toliko čist kader med drevesnimi debli. Sledil je rafal …

Čez dobrih 10 sekund je počasi nadaljeval svojo pot in kmalu izginil med skalovjem. Danes me občutek ni varal, res se je prikazal medo. Super občutek.

Na poti domov, pa še košuta in jelen v lepem zelenem ambientu.

0 komentarjev

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This