Zapisi s terena

Srnjaček

25.11.2016


8 °C  |   1 m/s  |   oblačno

Miren zimski dan. Zjutraj sem malo zaspal, zato mi je difuzna svetloba na račun oblačnega vremena zelo ustrezala. Fotografiral sem lahko občutno pozneje kot običajno.

Šel sem na lokacijo, kjer vem, da se rada zadržuje srnjad. Najprej me preleti kanja, ki jo uspem ujeti v objektiv.

Potihoma se odpravim skozi gost sestoj mladih borovcev in kmalu pridem na čistino. Usedem se pod mali bor in čakam. Kmalu opazim trop srnjadi, ki se pase pod mano. Simpatična družinica, dva letošnja srnjačka in dve starejši srni. Po nekaj fotografijah me razkrinkajo. Vsi, razen mladega srnjačka se razbežijo. Radovednost mu ni dala miru, zato se mi je vedno bolj približeval. Imel sem dober veter in sedel pri miru, zvok zaklopa pa ga očitno ni prestrašil. Vsake toliko se je še malo podrgnil, polizal, otresel, pogledal proti meni, nato pa naprej pasel. Zelo simpatičen.

Kmalu pa pride opozorilo s strani starejše srne. Glasen lajež, znak za alarm. Počasi se je začel pomikati proti njim in vsi skupaj so izginili za grebenom. Super, fotke in posnetke imam … vsi zadovoljni smo šli svojo pot – jaz domov, oni pa v zavetje grmovja na dnevni počitek.

Še kot zanimivost, ki sem jo ovekovečil tisti dan. Opazite na spodnji fotografiji kakšno večjo žival? Dobro poglejte.

0 komentarjev

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This