Zapisi s terena

Trije medvedi

25.07.2016


12 °C  |   3 m/s  |   jasno

Prvič se mi je zgodilo, da sem v dveh jutrih videl tri medvede. Bil sem na lokaciji, ki je med vikendi kar obljudena, tako imenovani »Zwb«. Izbral sem čas med tednom. Bilo je zgodaj zjutraj, skoraj še mrak, brez vetra in jasno. Parkiral sem avto ter še malo počakal, da se zdani, pa da se prebudim.

Čim sem odprl vrata, sem na hribu zagledal črno kepo, ki se je premikala iz gozda na planoto. Hodila je naravnost proti razgledni točki, nato pa izginila za hribom.

Naredil sem par fotk, v šibki svetlobi, bolj za silo. Malo sem počakal, nato pa v velikem ovinku še jaz proti vrhu, da se ne presenetiva. Tam je planota zelo odprta in pregledna, tako da ni bilo bojazni za presenečenje, a previdnost in spoštovanje mora biti. Dokler sem previdno prišel na nasprotni vrh, ga že ni bilo več. Se je že pomaknil v goste borovce.

Na vrhu je začelo mešati veter in kmalu je pod mano v dolini nekaj zalomastilo. Aha! Evo ga … isti medo me je dobil na nos in stekel po pobočju stran od izvora vonja. Mislil sem si, da je to to, čez čas pa spet nekaj zašumi. Še en medved teče iz grmovja. Ta je bil dosti večji. Po moji oceni okrog 150kg. Fotografija je bolj dokumentarne narave, z velike razdalje.

Drugo jutro se vrnem. Spet odprem vrata avtomobila, pogledam skozi daljnogled in prva stvar, ki sem jo zagledal, je bil medved. Spet … neverjetno … na istem mestu. Odpravim se na isti vrh kot včeraj. Nad gozdom, iz katerega je prišel, pa krožijo krokarji. Očitno je v gozdu poginila neka žival in so se plenilci gostili, zanimivo.

Včasih cele tedne nič, nato pa v dveh dneh trije komadi.

0 komentarjev

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This