Zapisi s terena

Volkovi

26.07.2017


9 °C  |   16 m/s  |   jasno

Lepo jasno jutro pri nas v dolini veliko obeta a čim se dvignem v hribe nad 1000 n.m.v. , burja že močno ziba borovce. Sledi sprememba plana in odhod na drugo lokacijo. Tja se odpravim po navadi takrat, ko mi veter prekriža načrte. Že takoj ko pridem na mesto, mi je jasno, da na tako močnem vetru dolgo ne bom zdržal, pa tudi živali ravno ne pričakujem. Usedem se v zavetje pod veliko skalo, oblečem dodatna oblačila in čakam. Po eni uri zmrzovanja že razmišljam o odhodu, a se kmalu pokaže sonce in me malo pogreje. Rečem si…ok, še malo bom potrpel.

V dolini pod mano opazim premik….nekaj sivega. Takoj sem pomislil, da je volk. Siv je lahko le še zajec ali jazbec, ampak z volkom vizualno nista primerljiva. Hitro naredim testno fotografijo, jo približam in…res je volk. UF! Adrenalin naraste. A kaj ko sem tako daleč. Nič…nimam druge kot da fotografiram od tukaj. Bliže ne morem priti tako hitro.

Kmalu za njim pritečejo še trije. Trop 4 volkov, katerih fotke mi je pred dnevi poslal prijatelj lovec. Videl jih je nekaj kilometrov stran od tukaj. Člani tropa so zelo pogosto markirali teritorij…na vsake 200-300m je eden uriniral. Premikali so se v teku, kar je značilno zanje. Vmes so se tudi lovili in po pasje igrali.

Opazoval sem jih dobre 3 minute, dokler niso izginili v krošnjah dreves. Super izkušnja. Že tretjič videni v enem letu…

Nič..vetra je bilo dovolj za danes. Poln lepih vtisov se odpravim domov.

Svež volčji iztrebek.

0 komentarjev

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This