Zapisi s terena

Zasledovalka

27.06.2018


25 °C  |   3 m/s  |   pretežno jasno

V popoldanskih urah je bilo precej nevihtno, vendar so bile za kasneje napovedane razjasnitve. Kot že večkrat povedano, nenadna jasnina takoj po plohi je najboljša za fotolov.

Pri nas v dolini se oblaki že trgajo, nad 1000 nmv. pa nevihta še vedno kaže zobe.

Da bo fotolov dober, mi nakaže že prva srnica ob cesti. Ta že uživa sočno pašo.

Kmalu pridem na lokacijo. Veter se je umiril, oblaki se umikajo. Ker je do zahoda še slabi dve uri, se odpravim na daljši pohod. Prekleto soparno je. Oblačila se kar lepijo name. Pa vseeno, s počasnim tempom nadaljujem v hrib, korak po korak.

Kmalu pod mano zagledam srnjačka, ta uživa v popoldanskem počitku. Najprej me breskrbno gleda, nato pa odskaklja in zalaja.

Bolj ko se približujem vrhu hriba, bolj se krepi veter. Odločim se, da se usedem v zavetje borovca in čakam. Po dobre pol ure se iz gozda primajeta dva lepa jelena. Na glavi imata še kosmato rogovje. Zavzeto paseta in se počasi pomikata proti robu planote. Uspem narediti par lepih fotografij in se počasi odpravim proti avtu.

Ko med potjo nastavljam fotoaparat, levo v grmovju nekaj zašumi. Po strmini se med visoko travo nekaj premika. Ni bilo dovolj veliko, da bi živalco zaznal nad travo. Takoj sem pomislil na jazbeca ali divjega prašiča. Ja. Bila je svinja z mladički in ostalimi starejšimi člani tropa.

V nekem trenutku me svinja dobi na nos. Iz previdnosti se odločim, da se ji v velikem loku izognem in nadaljujem pot proti vozilu. Kmalu pa dobim občutek, da se me žival ne boji, ravno nasprotno, dozdeva se mi, da je mi je vedno bližje. Čeprav je med nami dobrih 300 metrov, mi ni vseeno. V počasni hoji je vsake toliko dvignila rilec in preverjala vonjave. Ok, si mislim. Očitno hoče pokazati, kdo je tu šef. Nič nimam proti. Rečem ji, ok, ti si šef, saj grem, evo. Počasi sem izginil za breg in prišel do ceste.

Vmes sem preplašil še dva jelenkota.

Ok, super popoldne, lepo doživetje z nekaj dokumentarnimi fotografijami.

0 komentarjev

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This