Zapisi s terena

Živalski vrt

27.06.2018


26 °C  |   8 m/s  |   jasno

Še eden izmed jasnih poletnih dni. Na lov se odpravim že zelo zgodaj. Vročina še vedno vztraja, ko pripešačim na lokacijo, sem že pošteno moker. Za sekundo se ustavim, zadiham. Med pregledovanjem okolice na vrhu hriba opazim črno gmoto.

Takoj pomislim na medveda. Nisem se zmotil. Pogledam skozi daljnogled – in res. Medvedka s tremi mladički. Zelo simpatičen prizor. Medtem ko mama prevrača kamne in išče žuželke, se mladina kobaca in prevrača po pobočju.

Medvedka je lepa, močna.

Ker je predaleč, se odločim, da bom raje kaj posnel. Gledal sem jih dobri dve minuti, nakar medvedka dvigne glavo. Ja, čutil ji ne gre oporekati. Zavohala me je na dobre 300m, nič presenetljivega za njen nos … Počasi so izginili za obzorje.

Še ne naredim 10 korakov, zaslišim neko cviljenje. Ozrem se na desno in opazim svinjo s podmladkom. Mladički so kot gobice »špegali« iz trave. Njihova mati pa se je na vsake toliko časa zleknila in jih podojila.

Nič, si rečem, danes bo očitno ta pozicija kar ok, vležem se na tla in občudujem dogajanje. Kmalu pride na ogled še mladi jelenko.

Po uri dogajanja se odpravim proti avtu. Po poti se srečam še s tropom jelenov in tremi zajčki.

Danes se je pa dogajalo. Dostikrat se splača priti prej na lokacijo, četudi je vroče in svetloba še pretrda.

Še na mnogo takšnih dni, bomo rekli …

0 komentarjev

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Share This